Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
1 doboz gomba (egész)
10 dkg császár szalonna
2 dl. tejszín
kb.3-4 evőkanál konyak
só, bors, 3 gerezd fokhagyma, vöröshagyma, kapor
1 doboz gomba (egész)
10 dkg császár szalonna
2 dl. tejszín
kb.3-4 evőkanál konyak
só, bors, 3 gerezd fokhagyma, vöröshagyma, kapor
Elkészítés:
Kezdem ott, hogy ez kb. 3 személyre elég.
Előkészületek:
-a csirkemellet csíkokra vágod
-a hagymát felkockázod
-a szalonnát is felkockázod
Elkészítése pedig igen egyszerű.
A szalonnát megpirítod egy kevés olajon aztán mehet rá a vöröshagyma. Ezt üvegesre pirítod. Ha készen van mehet rá a hús, só, bors, zúzott fokhagyma. Addig sütöd amíg a hús kifehéredik. Ha ezzel is készen vagy mehet rá a gomba, akár az egész dobozzal is. Ezzel jól összekavarod és leöntöd a konyakkal, és aztán meggyújtod. Ez egy kicsit macerásabb művelet és ha félsz inkább ne gyujtogass, mert a végén még a konyha is lángokban fog állni.:-) DE egyszerű amúgy, mert a serpenyő szélébe öntöd a szeszt és ott gyújtod meg, és így kavarod össze a húst. Így nem gyullad meg semmi.:-) Ha ezzel is készen vagy akkor mehet rá a tejszín. És persze egy kevés kapor amit el is hagyhatsz, bár nagyon finom különleges ízt ad a kajának. Ha tejszínt beleöntötted akkor már nem szabad sokáig a lángon hagyni, mert összekapja a tejszínt és igen gusztustalan lesz az amúgy finom kaja. Csak addig legyen a lángon amíg egy picit besűrűsödik a tejszín.
Rizzsel szoktam tálalni.
Előkészületek:
-a csirkemellet csíkokra vágod
-a hagymát felkockázod
-a szalonnát is felkockázod
Elkészítése pedig igen egyszerű.
A szalonnát megpirítod egy kevés olajon aztán mehet rá a vöröshagyma. Ezt üvegesre pirítod. Ha készen van mehet rá a hús, só, bors, zúzott fokhagyma. Addig sütöd amíg a hús kifehéredik. Ha ezzel is készen vagy mehet rá a gomba, akár az egész dobozzal is. Ezzel jól összekavarod és leöntöd a konyakkal, és aztán meggyújtod. Ez egy kicsit macerásabb művelet és ha félsz inkább ne gyujtogass, mert a végén még a konyha is lángokban fog állni.:-) DE egyszerű amúgy, mert a serpenyő szélébe öntöd a szeszt és ott gyújtod meg, és így kavarod össze a húst. Így nem gyullad meg semmi.:-) Ha ezzel is készen vagy akkor mehet rá a tejszín. És persze egy kevés kapor amit el is hagyhatsz, bár nagyon finom különleges ízt ad a kajának. Ha tejszínt beleöntötted akkor már nem szabad sokáig a lángon hagyni, mert összekapja a tejszínt és igen gusztustalan lesz az amúgy finom kaja. Csak addig legyen a lángon amíg egy picit besűrűsödik a tejszín.
Rizzsel szoktam tálalni.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98