Hozzávalók:

4-6 db.nyúl hátsó combja
20-25 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
1 dl konyak
3 dl vörösbor
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kakukfű,szercsendió
A páchoz:
3 evőkanál olaj
2-3 mokkáskanál só
2 mokkáskanál zöldségkrém
1 mokkáskanál cseresznyepaprika krém
1 mokkáskanál paradicsom püré
1-1 késhegynyi őrölt bazsalikom,babérlevél,köménymag,fehér bors
csipetnyi cukor

Elkészítés:

A páchoz valókat jól összekeverjük.
A húst feldaraboljuk és sózás helyett a páccal jól bekenjük.
A gombát felszeleteljük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk,kisütjük,a töpörtyűt kiszedjük.A visszamaradt zsírban a húst mindkét oldalán hirtelen megpiritjuk és kiszedjük.A zsírba bele reszeljük a hagymát és rövid ideig sütjük.Ezután beledobjuk a zúzott fokhagymát és a gombát,kicsit együtt piritjuk,majd sorban rárakjuk a húst,és rászorjuk a szalonna töpörtyűjét és a fűszereket.
Ha átforrósodott ráöntjük a konyakot és meggyújtjuk.
Ha a láng elaludt lassan apránként ráöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk.
Párolt rizs és sárgabarack befőtt illik hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98