Hozzávalók:

kb 10 dkg vaj
kb 1/2 l tej
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió
sajt kb 10-15 dkg (trappista, vagy parmezán ha ráérünk:-)

Elkészítés:

A leves nagyon egyszerű, laktató és fincsi.
A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha avaj már meleg akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pisítom. Aztán mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokahygma keserű lesz ha megégeted!
No ha ezekkel megvagy mehet bele a 2 evőkanál liszt. És nagyon világos rántást készítesz. Ha megvagy jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntük a lisztre, ezzel alaposan elkevrjük. Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha siekrült simára elkeverni mehet bele a többi tej részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy miylen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, ső, bors, szerecsendió. Mikor elég sűrűnek találjuk a levest akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. Lehet csak trappityuból de ha nagyon sok pénzünk van lehet parmezánból is. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Voálá. Kész vagyunk:-)
Tálalásnál lehet nég rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk akkor fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.
Egy dologra vigyázzunk ha lehet! Ne igyunk a leves után hideg üdítőt.:-)
Jó étvágyat.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98