Hozzávalók:

200g fött rizs
150g mélyhütött leveles tészta
2,5 dl tejszin
90g porcukor
öszi brack, sárga barack és szőllő vegyesen
4 db tojás
dionyi vaj esetleg margarin
06 dl illatos likőr

Elkészítés:

Kivajazunk egy mély, lehetöleg téglalap formáju edényt ami kb; 1 literes. A leveles tésztát felengedjük 2/3 -1/3 arányban felosztjuk mindet téglalap alakura nyujtjuk a legnagyobbal kibéleljük a formát. Vigyázat! A szegélyeken a tészta lógjon le kb; 2-3 cm-t! Mert azt viossza kell majd hajtanunk! A kisebb lapot félre tesszük! A kifött kihült rizst egy mélyebb tálba szedjük, hozzáadjuk a tejszint, a cukrot, a 4 tojás sárgáját!, a lecsepegtetett és felaprózott gyümölcsöket(beföttet) valamint a likört. Ezt jó alapossan össze kell dolgozni! Kemény habot verünk a tojások fehérjét nagyon óvatossan(össze ne törjön) a masszához adjuk, és a sütöformába simitjuk! Visszahajtva a formák szélét (az a bizonyos lelogó 2-3 cm, befedjük a félre tett tészta lappal és a széleken kissé összenyomkodjuk. (Jól "zárjon". Elömelegitett sütöben közepes höfokon (180C) pirosra sütjük. kb; 30-35 perc. Ha tulságossan pirulna a teteje fedjük be alufoliával vagy sütöpapirral. Mikor megsült 10 percig pihentetni kell! Azután hosszukás tálra boritjuk. Csak hidegen szeletelni!! A tetejét be lehet vonni csoki mázzal vagy likörrel higitott baracklekvárral. Sokan itt északon még tejszinhabot is esznek e mellé ami nekünk hm..Magyaroknak kissé túlzásnak tünhet de hát miért is ne! Jó munkát és étvágyat hozzá!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98