Hozzávalók:
egy zacskó szójagaranulátum
1-2 tojás
1 vizbe áztatott zsemle, vagy zsemlemorzsa
majoranna
mustár
hagyma, fokhagyma
só, bors, pirospaprika, vegeta
zsemlemorzsa
1-2 tojás
1 vizbe áztatott zsemle, vagy zsemlemorzsa
majoranna
mustár
hagyma, fokhagyma
só, bors, pirospaprika, vegeta
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A granulátumot kb. 20 percre, fél órára sós, vegetás vízbe beáztatom. A víz a szóját, kb. háromszor annyira lepje el, hogy meg tudja szívni magát. Ezután leszűröm, kicsavarom. Hozzáadom a tojást, fokhagymát, a megdinsztelt vöröshagymát, a fűszereket. Mustárból egy-két evőkanállal csapok hozzá, ízlés szerint (és a mustár sűrűségétől függően. A tubusos nem annyira erőteljes). Összekeverem és hozzáadom a beáztatott, jól kicsavart zsemlét, vagy annyi zsemlemorzsát, hogy formázni lehessen a maszzát. Egy kicsit állni hagyom, majd bő vagy kevésbé bő olajban kisütöm, mint a rendes fasírtot. Nagyon finom főzelékekhez is, de önálló ételként körettel, savanyúval is isteni.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98