Hozzávalók:
csirkeaprólék
csirke máj
csirke zuza
leveszöldség (legegyszerűbb a mirelit franciasaláta alap)
tejszín
csigatészta
leveskocka
petrezselyem
citromlé
só,bors,olaj
csirke máj
csirke zuza
leveszöldség (legegyszerűbb a mirelit franciasaláta alap)
tejszín
csigatészta
leveskocka
petrezselyem
citromlé
só,bors,olaj
Elkészítés:
A csirkeaprólékot megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A zuzát és a májat szintén. Levesesfazékba olajat öntünk és kicsit átsütjük benne a csirkedarabokat. Ezután felengedjük vizzel, hozzáadjuk a mirelit zöldséget (ha nem mirelitet használunk,akkor a megtisztított,és kockára vágot zöldséget), a zuzát és a leveskockát. Puhára főzzük.Mikor a hús és a zöldségek megpuhultak beletesszük a májat és a csigatésztát és szintén puhára főzzük. Főzés közbe persze ízlés szerint ízesitjük még a levest sóval,borssal esetleg vegetával.
Mikor minden hozzávaló megfőtt a levesbe, hozzáönjük a tejszínt,kevés citromlevet és összefőzzük. Mikor elkészült a tetjére szórjuka feldarabolt petrezselmyet,de ezzel már nem főzzük. Akkor igazán finom, ha jó sűrű a leves...sok tésztával,zöldséggel,hússal. Lehet kicsit furcsának tűnik benne a csigatészta,de ezzel igazán finom. Nagyon izletes könnyű és pikáns leves.
Mikor minden hozzávaló megfőtt a levesbe, hozzáönjük a tejszínt,kevés citromlevet és összefőzzük. Mikor elkészült a tetjére szórjuka feldarabolt petrezselmyet,de ezzel már nem főzzük. Akkor igazán finom, ha jó sűrű a leves...sok tésztával,zöldséggel,hússal. Lehet kicsit furcsának tűnik benne a csigatészta,de ezzel igazán finom. Nagyon izletes könnyű és pikáns leves.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98