Hozzávalók:

kb. 3 kg- os busa,
0,5 kg burgonya,
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma,
2 dl tejföl,
hal fűszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, kb. 1 cm-es közökkel beirdaljuk, majd forró olajon (zsíron) mindkét oldalát gyorsan (fél perc) elősütjük. Ezután hal fűszerkeverékkel beszórjuk, óvatosan sózzuk, majd egy fej fokhagymát összenyomunk és a halat mindkét oldalán bekenjük. Három fej vöröshagymát karikákra vágottan megdinsztelünk kevés olajban vagy zsírban. Az olajat, vagy zsírt a főzés során mind felhasználjuk. Hajában főtt karikára vágott krumplit teszünk a kiolajozott (kizsírozott) tepsibe, sózzuk, tetejére tesszük a dinsztelt hagyma felét, és ráhelyezzük a halat. A két halászlé kockát olajban feloldjuk és ezzel is bekenjük a halat. A maradék hagymát, zöldpaprika karikákat teszünk rá és ízlés szerint tejfölt.
Alufólia alatt egy órán át sütjük, majd kibontjuk és kicsit pirítjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98