Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
20 dkg sertésdagadó,
5 dkg rizs,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
20 dkg gomba,
egy csipet fokhagymapor,
5 dkg rizs,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
1 teáskanál édesnemes paprika,
1/2 teáskanál bors, egy csipet örölt köménymag,
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem,
1/8 liter húsleves(kockából)
10 dkg reszelt ementáli, 2 dl tejföl,
1 evőkanál keményítő,
1 evőkanál paradicsompüré, egy csipet cukor, só
20 dkg sertésdagadó,
5 dkg rizs,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
20 dkg gomba,
egy csipet fokhagymapor,
5 dkg rizs,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
1 teáskanál édesnemes paprika,
1/2 teáskanál bors, egy csipet örölt köménymag,
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem,
1/8 liter húsleves(kockából)
10 dkg reszelt ementáli, 2 dl tejföl,
1 evőkanál keményítő,
1 evőkanál paradicsompüré, egy csipet cukor, só
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk, a gyümölcs húsát kockára vágjuk és besózzuk. A sertésdagadót kockára vágjuk, és
jól megsütjük. A rizst 1/8 liter vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljuk.
A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük. Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsiben, és leöntjük húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpiritjuk. A húsléből és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.
Burgonyapüré és finom vörösbor illik hozzá.
jól megsütjük. A rizst 1/8 liter vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljuk.
A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük. Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsiben, és leöntjük húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpiritjuk. A húsléből és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.
Burgonyapüré és finom vörösbor illik hozzá.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98