Hozzávalók:

2 nagy padlizsán,
17,5 dkg apró gomba,
kockára vágott zúzott fokhagymagerezd,
2 kávéskanál szójaszósz,
1 kávéskanál reszelt gyömbérgyökér,
1 evőkanál olivaolaj,
1 fej finomra vágott hagyma,
0,5 kg feldarabolt paradicsom
1-2 evőkanál paradicsompüré,
1 babérlevél,
1 kávéskanál szurokfű vagy majoránna,
só, feketebors

Elkészítés:

A padlizsán és a paradicsom íze, színe és állaga egyaránt jól illik egymáshoz.
Hosszában vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt, besózzuk, 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és előfőzzük.
A töltelékhez összekeverjük a gombát, babcsírát, a paprikát, a fokhagymát, a szójaszószt és a gyömbért. A mártáshoz olajban 4-5 percig pároljuk a hagymát, beletesszük a friss paradicsomot és a pürét valamint a fűszereket ,és 30 percig takaréklángon főzzük.
Mindegyik padlizsánszeletre egy evőkanálnyi tölteléket teszünk, és összegöngyöljük. Olajozott tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást és lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 6-os fokozat) 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98