Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál répa
2 szál zöldség
1/4 zeller
1 pohár tejföl
kevés vaj, mustár, só, bors
1 csomag mirelit rösti

Elkészítés:

A répát és zöldséget tisztítás után vágjunk egyenletes darabokra. Kb 2-3 ek. vajat olvasszunk fel és a zöldségeket pirítsuk benne addig amíg a vaj (vagy olaj) nem lesz sárga(ugye a répa a színét kiengedi) Mikor ez meg van akkor mehet bele a hagyma és felöntjük annyi vízzel, hogy 1 újjnyival ellepje a zöldségeket.
 
Fedő alatt csendes lángon főzzük puhára. ha ez készen van kb 30-40 perc, akkor kicsit hűtjük és bele úgy ahogy van az összes zöldség a turmix gépbe. Ha nagyon sűrűr és nem megy a turmix, akkor a saját főzőléből öntsünk bele. A foyladékot addig pótoljuk amíg megfelelő sűrűségű mártást kapunk. Amíg a zölségek főnek addig készítsünk gyenge rántást, vagyis 2-3 ek. olajon 1 ek. lisztet pirítsunk meg. Ha midnen kész akkor a mártást vissza az edénybe és besűrítjük a rántással. A végén 1-2 teáskanál mustár, és 1-2 ek. tejföl. Összeforraljuk és ez kész is van. Jöhet a csirke elkészítése. A cickót felezve vágjuk, tehát 4 közepes szelet husit kapunk. Bekenjünk vad fűszerkeverékkel, és mehet a vajon sütés. Jól átsütjük. A végére marad a rösti sütése, és mehet a tálalás.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98