Hozzávalók:

Egy bármely lőtt vad (szarvas, őz,vaddisznó, esetleg muflon) szíve, mája, vaj vagy olivaolaj, hagyma,fokhagyma, tej, fűszerek

Elkészítés:

Vadmáj-pörkölt szívvel



A szivet vágjuk laskára, a májat ujjnyi széles lapokra és egy-három órára tegyük annyi tejbe, amennyi ellepi. Ennek lejárta után a szívdarabokat tegyük tányérra, majd a májat vágjuk kisujjnyi csíkokra. Alapanyag kg-onként pirítsunk 2-3 fej vöröshagymát, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagymát is lehet hozzá tenni. Ha megpirult, szórjunk rá piros paprikát és tegyük rá a szívdarabokat, sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk meg forgassuk át, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyiben fedő alatt megpárolódik. Amikor már majdnem puha (kb. 30 perc) pirítsuk zsírjára, tegyük hozzá a májat, forgassuk át, kissé pörköljük meg, majd öntsünk rá több vizet, mint ami ellepi, mert könnyen leragadhat. Húsz percig pároljuk fedő alatt, de hagyjuk a szaftot bepárolódni. Kóstoljuk meg, pótoljuk az esetlegesen hiányzó fűszereket. Ezután tálalhatjuk. Köretként gőzben párolt sós burgonyát adjunk hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98