Hozzávalók:
fél kiló darált hús
hagyma
szalonna
20-25 dkg fafül gomba
8 tojás
üvegtészta
élesztő
1 kg liszt
tej
só
bors
hagyma
szalonna
20-25 dkg fafül gomba
8 tojás
üvegtészta
élesztő
1 kg liszt
tej
só
bors
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, a liszttel kelttésztát gyúrunk, és állni hagyjuk. A darált húst sok hagymával összepiríjuk, sózzuk, borsozzuk, kis vegetát is adhatunk hozzá, apróra vágott gombát keverünk hozzá. Az üvegtésztát beáztatjuk, aztán kicsurgatjuk, ollóval összevágjuk, a töltelékhez keverjük. A tojásokat megfőzzük, mindet négybe vagy nyolcba vágjuk. A tésztából hurkát formázunk, késsel 2 centis szeleteket vágunk belőle. A tésztaszeletekbe beletöltjük a tölteléket és egy tojásdarabot, aztán batyut formálunk belőle. Érdemes kis darab selyempapírra tenni, különben leragad. Hagyjuk a batyukat negyed órát kelni, aztán 20 percig gőzöljük őket. Hallével vagy anélkül fogyasztható.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98