Hozzávalók:

fél kg vadhús darabok
4 nagy fej hagyma
1 marék szárított zellerlevél
1 evőkanál piros paprika
2 fej fokhagyma
2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
ízesítésnek:delikát, örölt bors, tört szerecsendió,majoranna, vadasfüszerkeverék,só,babérlevél

Elkészítés:

Először a szalonnát lassú tüzön megsütjük.Kivesszük a zsírjából,majd beletesszük a felvágott hagymát.Sokáig dinszteljük, nem piritjuk.Ha összesűrűsödött -pépes lett- beleszórjuk a piros paprikát.Rátesszük a húst.Összekeverjük.Beletesszük a delikátot,borsot, fokhagymát, majorannát,szerecsendiót,a marék zellerlevelet,1 db babérlevelet. Összerottynantjuk, majd vízzel felengedjük,és nagyon lassú tűzön megfőzzük.
Gyakran kevergetjük, a levét lefőzzük.
Mindenféle tésztával körítésként tálalhatjuk.
Fennségesen finom.Jó étvágyat hozzá.
(Ha öreg a hús, tegyünk bele húspuhító sót.)