Hozzávalók:

2 kg zöldbab
10 dkg zsír
15 dkg liszt
5 dkg vörözhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
3 dkg só
0,5 dkg fûszerpaprika
02 dl ecet (10%-os)
3 dkg cukor
30 dkg tejföl
Javasolt folyadékmennyiség (csontlébõl) 3 l
Csontléhez:
50 dkg sertéscsont
30 dkg sárgarépa
25 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg zellergumó
Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l

Elkészítés:

A friss zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és kissé ferde, 2 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A fokhagymát sóval pépesre dörzsöljük. A petrezselyemzöldet alapos mosás után finomra vágjuk. A zöldbabot csontlében vagy vízben puhára fõzzük. Zsemleszínû rántást készítünk. melyben megpároljuk a vöröshagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, végül a fûszerpaprikát. Hideg vízzel felengedjük, habverõvel simára keverjük. A fõzelékhez adjuk a rántást, jól elkeverjük, és felforraljuk. Tejfölözzük, újra leforraljuk. Sózzuk, majd ecettel és cukorral ízesítjük. Újból jól kiforraljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98